Wednesday, June 30, 2010

Slarvigt snyggt!

Ibland är det svårt att förstå att det kan bli riktigt snyggt när det ser så där slarvigt och oorganiserat ut. Men om man har en enhetlig stil och en mild och konsekvent färgskala går det hur bra som helst att inte vara så ordningsam. Det ser ändå snyggt och harmoniskt ut. Bilder från fotograf John Dummer.

Monday, June 28, 2010

En balansgång

Danskarna kan verkligen konsten att hålla balansen mellan gammalt och nytt. Det här är ett hus i klassisk korsvirkes stil från 1918 som har flera av de gamla detaljerna som bjälkar i taket, spröjsade fönster och spegeldörrar kvar. Ändå har man valt att inreda supermodernt. Det funkar hur bra som helst, det blir snyggt och charmigt! Bilder från Boligmagasinet.

Sunday, June 27, 2010

Ett hem med böcker

Kanske är jag lite gammalmodig så här i webvärldens tid men jag tycker inte att ett hem är ett riktigt hem utan böcker. Helst ska det vara en massa böcker. Jag gillar helt enkelt böcker, tycker det är en viss känsla att sitta och bläddra i en bok även om det för det mesta blir datorn i stället. Bilder från danska Rum som är ett riktigt bra inredningsmagasin.

Midsommar blev förresten toppen, tror inte det varit så fint väder på evigheter, efter dans runt stången och lekar för barnen blev det sill och jordgubbar på terrassen. Vi satt sen ute hela kvällen vilket var evigheter sen vi kunde göra. Så allt blev väldigt lyckat. Tänk vad vad stor del vädret har på våra breddgrader!


Thursday, June 24, 2010

Äntligen midsommar - kan vi sitta ute?

Då är det äntligen dags för midsommarfirande! Gårdagen blev en hektisk dag då blommor skulle plockas och majstång skulle kläs. Tält skulle resas och bord och stolar plockas fram inför den stora dagen idag. Men det är också riktigt kul och ett tillfälle när vi, inte alla men ganska många, i vårt lilla område träffas och gör något gemensamt. Igår var det strålande sol och en underbar dag. Men idag dyker naturligtvis den klassiska frågan upp - blir det fint väder så att man kan sitta ute eller måste vi, ve och fasa, sitta inne?

Glad midsommar!

Wednesday, June 23, 2010

Grattis!

Vinnare av två grafiska tryck från Studio Nele är EmmaP. Hör av dig till mig Emma så kommer vinsten på posten. Grattis!

Monday, June 21, 2010

Idylliskt som bara den

Sommaridyll i gammalt danskt sommarhus med många vackra och traditionella inslag blandat med och glada färgklickar. Bilder Boligmagasinet.

Saturday, June 19, 2010

Vitt, trä med en extension

Snacka om att hålla sig till färgskalan! Vitt, vitt och vitt med några enstaka möbler i trä. Bilden av köket är från en utbyggnad rakt ut i trädgården, vilket man ofta ser i dessa Londonvåningar. Smart och snyggt och som dessutom fungerar bra tillsammans med den gamla stilen på huset! Bilder från Shootfactory.


Thursday, June 17, 2010

Sommarkänsla hos David Carlson

Ljust, lätt och luftigt med en skön sommarkänsla är det i David Carlsons hem i Falsterbo. Villan är från 1901 med en liten statspark som närmsta granne. David Carlson är som de flesta säkert vet grundare av David Design men numera aktiv inom bl a Designboost. Läs mer om David och beställ hans intressanta trendrapport David Report här. Vill du läsa om hans förkärlek för rosor hittar du en artikel om det här. David driver tillsammans med sin fru också butiken (med webshop) Carlson Ahnell. En man med många järn i elden alltså. Bilder från Marie Claire Maison och Allt om Trädgård.Tuesday, June 15, 2010

Skor, skor och fler skor...

Kanske en lösning på skodilemmat? Bilder från Living Etc.


Monday, June 14, 2010

Naturfärger på terassen

Förutom att det ser väldigt skönt och behagligt ut att hänga i den här korgstolen så blir det också väldigt snyggt med naturmaterial som trä och bambu till all grönskan. Bilder från Sania & Susanna.

Saturday, June 12, 2010

Sommar och fortsatt bloggande

Nu är mina barn lediga från skolan efter en något regning skolavslutning igår. Jag kommer att fortsätta blogga hela sommaren men antagligen blir det lite mer oregelbundet beroende på att jag vill anpassa mig till barnen. Men inlägg kommer. Vill du slippa gå in och kolla varje dag kan du klicka in på bloglovin och registrera dig som läsare där. Då får du ett mail istället varje gång jag lägger in något nytt. Det kostar inget och är inte svårt, glöm bara inte att klicka för att du ska få info per mail. Bilderna kommer från Stellan Herner.

Skön sommar!

Friday, June 11, 2010

Vinn två grafiska tryck från Studio Nele

Dags för ny tävling. Den här gången har du chansen att vinna två valfria grafiska tryck i storleken 21x30 från Studio Nele. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att klicka in på Studio Nele och titta på sortimentet och sen svara på frågan - Vilken är din favorit? Tävlingen pågår tom den 23:e juni. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Skriv i kommentarsfältet (comments) nedan. Du behöver inte ha en blogg eller ett google konto, utan det går bra att kommentera genom att klicka på 'Anonymous'. Skriv bara ditt förnamn under svaret. Den dag jag drar en vinnare är det bra om du håller koll på bloggen så att du vet om det är du som vunnit. Är det en anonym vinnare ber jag personen att höra av sig till mig.

Lycka till!!

Thursday, June 10, 2010

Ljuvliga beige nyanser

Idag skulle jag leta upp badrumsinredning till en kund och hittade en väldigt snygg kakel i naturfärger med stora plattor och mosaik som gick att matcha och kombinera hur som helst. Riktigt snyggt, kakeln heter Neutra och kommer från italienska Casa dolce casa. Finns hos Kakel & Tegel i Malmö. Casa dolce casas hemsida hade även annan snygg inspiration, här läckert vardagsrum i krämfärgade nyanser av beige och benvitt med vita och mörkbruna detaljer. Snyggt!

Wednesday, June 9, 2010

Blue Hotel på Lidingö

I Stockholm har ett nytt hotell öppnat. Det är designhotellet Blue Hotel på Elfviks Udde på Lidingö. Ett konferenshotell med äkta turkiska bad kallade Blue Hamam. Enl hemsidan är byggnaden en djärv och arkitektonisk pärla från 60-talet som man nu uppgraderat till 2000-talet och alltså även kompletterat med turkiska bad. Bilderna är pressbilder. Jag har inte varit där, men vem vet kanske nästa Stockholmsbesök, för visst ser det spännande ut?