Tuesday, September 14, 2010

Betongväggar i fokus

Eftersom det i ett tidigare inlägg dök upp lite frågor angående väggarna hemma hos mig, så tänkte jag berätta lite om dem. Vi har, i den äldre delen av huset, ytterväggar av betongblock. Blocken heter Cten och har en skiva av betong på var sida om ett block cellplast. Det är både energisparande med cellplasten och ekonomiskt med tanke på att man inte behöver extra väggbeklädnad på insidan. Innerväggarna är däremot vanliga gipsskivor som vi sen putsat med grå fiberputs för att det ska smälta in. I tidigare inlägg visade jag en betongvägg som jag putsat. Från början var tanken att jag skulle måla den väggen i någon kulör. Men det blev inte så eftersom jag efter ett tag började tycka att det hade blivit för dominerande med en färg på den väggen. Plus att jag gillar det grå. Bilderna är tagna av Peo Olsson för ett reportage i Residence.

In my house we have used a construction block called Cten that has a concrete surface on both inside and outside. A smart idea if you like this style because these block are both energy saving and economical. The inner walls have a grey rapping to match. Photographer Peo Olsson.


Vill man ha betongstilen hemma utan att börja bygga om hela huset finns det nu tapeter som bygger på avfotograferade betongväggar. Både med eller utan graffiti. Se norska Concrete Wall.

If you want the concrete style on your walls without rebuilding your house, you can get a wallpaper with photographed walls from the norwegian company Concrete Wall.

No comments:

Post a Comment