Monday, March 8, 2010

Hem & Villa mässa i Malmö

I helgen var det Hem & Villa mässa i Malmö och det är en mässa för alla som ska bygga nytt, bygga om eller renovera. Parallellt med den här gick också trädgårdsmässan Skånsk Trädgård och Trädgårdsliv.

Om man inte håller på med något byggprojekt kan den här mässan ärligt talat vara rätt tröttsam. Hallar fyllda med fönster, takpannor, värmepumpar, uterum, bubbelbad... ja ni förstår vad jag menar. Mässans stora behållning var dels trädgårdsdelen men också en färgsprakande köksutställning av Synnöve Mork.
.
Jag fick en liten pratstund med Synnöve där hon berättade om att hon ville ta in den nya furotrenden på ett nytt sätt genom att blanda upp den med starka klarlackade färger som i IKEAS härliga gula kök. Naturen med lite trendiga fågelassociationer som lampan från Carl Malmsten och fågelholkar från Oddbirds känns aktuellt och kul. Hon berättade också att hon inspireras av det ekologiska tänkandet och visade hur vacker grafisk design många av de här produkterna faktiskt har. Som små konstverk. Ett paket i sig kan inspirera Synnöve till en helt ny design idé. Spännande eller hur? Bilderna är mina egna.
.
.
Köket - IKEA
Fågelholkar - Oddbirds
Stolar - Ray o Charles Eames
Köksbänkarna - IKEA
Gula korgen + kuddar - Afroart
Pinnstolar i trä - Design House Stockholm
Korgar, mjölkapall - IKEA
Gröna kuddar - Day Home

No comments:

Post a Comment